محقق کوچک

محقق کوچک

من به جست وجو , تحقیق ,وکنجکاوی علاقه داریم و دوست داریم فعالیت های خودمان را در این وبلاگ بنویسیم.
محقق کوچک

محقق کوچک

من به جست وجو , تحقیق ,وکنجکاوی علاقه داریم و دوست داریم فعالیت های خودمان را در این وبلاگ بنویسیم.

انواع هفت‌گانه هوش کودکان

آیا کودک شما تیزهوش است؟ اگر جوابتان مثبت است، چگونه به این موضوع پی برده‌اید؟ تیزهوش در چه زمینه‌ای؟ چه کسی هوش را معنی می‌کند؟ آیا به این معنا است که کودک شما در مدرسه بهتر از دیگران عمل می‌کند؟

 

 

هاروارد گاردنر، روانشناس دانشگاه هاروارد که به دلیل نظریه «هوش چند گانه» برای کودکان شهرت فراوانی دارد معتقد است که هفت نوع هوش داریم و بنا به گفته محققان، تنها سه نوع از آنها در تست‌های هوش موجود، لحاظ شده است. کودکان دارای انواع متفاوتی از هوش هستند که آنها را قادر به انجام کارهای متفاوتی در آینده خواهد کرد.

 

هوش کلامی

هوش کلامی با کلمات سر و کار دارد و مخصوص روزنامه‌نگاران، وکلا و نویسندگان است. این هوش، اساس توانایی در اطلاع‌رسانی موثر، ترغیب کردن، مباحثه، تدریس و سرگرم کردن است. کودکانی که در این زمینه باهوش هستند، در بازی با کلمات و ادا کردن جملاتی که ادا کردن‌شان مشکل است (مانند قوری‌گل قرمزی) مهارت فراوانی دارند. آنها از شنیدن صدای کلمات لذت می‌برند و کتاب‌خوانانی توانا و نویسندگانی قهار خواهند شد.

 

هوش منطقی

این هوش به معنای توانایی مغز در کار با اعداد و ترتیب‌های منطقی است. دانشمندان، حسابداران و مهندسان کامپیوتر از این دسته‌اند. کودکان دارای این اولویت‌ هوشی، در درک علت و معلول، الگوهای عددی و بحث منطقی بسیار موفق هستند.

 

هوش موسیقی

واضح است که در اینجا با توانایی درک و ایجاد ریتم و ملودی سر و کار داریم. یکی از روش‌های شناسایی هوش موسیقی این است که کودک بتواند دو قطعه موسیقی نسبتا مشابه را از هم تشخیص دهد و توانایی زیادی در یادگیری شعرهای ریتمیک داشته باشد.

هوش مربوط به حرکات جسمی

پذیرفتن این مورد برای بعضی از روان‌شناسان سنت‌گرا مشکل است اما واقعیت این است که چالاکی و فرزی از جایی سرچشمه می‌گیرند و گاردنر این توانایی‌ها را به ذهن نسبت می‌دهد. کودکانی که در آموختن دروس عملی موفق عمل می‌کنند، دارای چنین هوشی هستند و می‌توانند ورزشکار حرفه‌ای، مکانیک، جراح یا نجار شوند.


هوش درون‌گرا

کودکانی که در این دسته‌بندی قرار دارند، می‌توانند حواس خود را شناسایی کنند و درجات مختلف یک احساس به خصوص را تشخیص دهند. استقلال فراوان و تمایل به داشتن اهداف واضح و مشخص، از مشخصه‌های اصلی این نوع هوش است.


هوش ارتباطی

این نوع هوش درباره ارتباط با دیگران است. کودکان این گروه نه تنها با همکلاسان خود کنار می‌آیند بلکه می‌توانند حالات و نیازهای دیگران، حتی بزرگ‌ترها را به خوبی تشخیص دهند. این توانایی دو طرف دارد، خوب و بد. کودک دارای هوش میان فردی، می‌تواند یک همشهری مهربان و یار و یاور دیگران باشد و یا از توانایی خود در کنترل دیگران و کلاهبرداری استفاده کند.


هوش فضایی و حجمی

این هوش مربوط به تجسم سه بعدی اشیا است و کودکانی که این نوع هوش را دارند، معماران موفق و طراحان دکور فوق‌العاده‌ای خواهند شد. گاردنر اعتراف می‌کند که هوش کلامی و منطقی بیش از انواع دیگر مورد توجه بوده و در مدارس مورد آزمایش قرار می‌گیرند. هوش مربوط به امور فضایی، موسیقی و حرکات جسمی بیش از هر چیز دیگری با هنر در ارتباط است که البته هوش وابسته به امور فضایی و حجمی در تست‌های هوش معمول جای ثابتی دارد. تشخیص هوش درون‌گرا و ارتباطی در کودک پیچیده است و هنوز هیچ روش واقعی برای آزمودن این دو نوع هوش ارایه نشده است

          


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد